Spring naar inhoud

Bewegwijzering

4 september 2011

Net als enkele trouwe bezoekers voelde ik de behoefte aan enige vorm van bewegwijzering om het zoeken en vinden van stukken op Taaldacht te vergemakkelijken; hoe graag ik ook vermag rond te dwalen in vreemde (web)steden, stel ik het ook zeer op prijs wanneer ik een gewenste bestemming zonder al te veel omzwervingen bereik. Om deze reden heb ik getracht de verschillende stukken in kaart te brengen, en via deze schakel kunt u de resulterende inhoudsopgave direct raadplegen.

De grootste regio beslaat stukken die in de eerste plaats gericht zijn op etymologie en het smeden van nieuwe woorden; deze is onderverdeeld in een zestal thematische gebieden: jaargetijden en natuur, geschiedenis, wetenschap, mythologie in het algemeen, en mythologische wezen in het bijzonder. De vijf andere delen herbergen bijdragen omtrent respectievelijk spelling, uitspraak en streektaal, dichtkunst, de kunst van het vertalen en beklag.

Er is behoorlijk wat overlapping tussen de verschillende delen; bovendien zijn enkele stukken van de kaart afgevallen, omdat ze inhoudelijk te ver van de andere aflagen. Niettemin hoop ik dat bezoekers zich met deze inhoudsopgave gemakkelijker wegwijs kunnen maken in de jonge maar groeiende webstede die Taaldacht heet.

Advertenties
One Comment leave one →
  1. Klaas J Eigenhuis permalink
    5 september 2011 14:40

    Zij vochten om iedere morzel gronds.
    Wie heeft een etymologisch voorstel voor morzel, liefst uit de Germaanse hoek natuurlijk
    kj.eigenhuis@12move.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.