Spring naar inhoud

Bright Star

26 mei 2010

Onlangs is de film Bright Star uitgekomen op DVD. Deze gaat over de relatie tussen de Engelse dichter John Keats en zijn buurmeisje Fanny Brawne. De film is niet zonder gebreken, maar is alleen al vanwege de mooie beelden en muziek zeer de moeite waard. En hoewel de film niet zozeer gaat over de ontwikkeling van John Keats als dichter, komen er uiteraard wel de nodige gedichten en brieven langs in de dialogen en monologen. Bovendien is er een fraaie scène waarin Keats aan Brawne uitlegt hoe een gedicht te doorgronden. Ik weet niet of deze woorden ook echt van Keats zijn, maar ze spreken zeker tot de verbeelding. En omdat ze minder tot hun recht zouden komen zo los van de film, zal ik ze hier niet neerzetten; laat de lezer ze zelf ontdekken door de film te kijken.

Hier is het voorstukje. Overigens is de muziek daarin niet van de film zelf.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.